Studiekeuzeworkshop voor ouders

Studiekeuzeworkshop voor ouders

Numerus fixus, Bachelor, Major, Minor, Master, Propedeuse, HBO, WO, SBU, promoveren...

Weet jij wat al deze begrippen inhouden? Ken jij alle doorstroommogelijkheden in het Nederlandse onderwijs? Weet jij welk profiel je moet kiezen om aangenomen te worden bij een bepaalde  studie?

Je krijgt er mee te maken wanneer jouw zoon of dochter een studie gaat kiezen! Veel ouders verwachten dat de school de studiekeuze van hun leerlingen goed begeleidt en regelt. Helaas klopt dit maar voor een deel. Een school heeft maar een beperkte tijd om bezig te zijn met de studiekeuze van jouw kind. In die tijd zijn ze vooral bezig met het uitleggen van de verschillende mogelijkheden. Dat is zeker niet onbelangrijk maar wel onvoldoende om de juiste keuze te maken....

Voor het maken van een duurzame keuze (die lang houdbaar is) is het belangrijk om uit te gaan van de jongere. De eerste stap is dan ook het vinden van antwoorden op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Dat lijken simpele vragen. Het vinden van de antwoorden blijkt vaak minder eenvoudig.

Tijdens de workshop leer je:

  • alle belangrijke begrippen van het HBO en de universiteit
  • de opbouw en mogelijkheden van het Nederlandse schoolsysteem
  • de verschillende stappen in het studiekeuzeproces
  • de do's en don'ts als ouder
  • boekentips, relevante websites
  • informatie over studiekeuzecoaching

Ja, ik wil mijn kind goed kunnen begeleiden bij de studiekeuze!

Ik geef me op voor de studiekeuzeworkshop voor ouders.

Het kiezen van een studie is een belangrijke fase in het leven van jouw kind. Natuurlijk wil je dat zo goed en verstandig mogelijk begeleiden.

Door deelname aan de workshop bezit de de belangrijkste basiskennis en vaardigheden om een goede gesprekspartner te zijn voor jouw kind.