Studiekeuzebegeleiding in een groep

Studiekeuzebegeleiding in een groep

Studiekeuzebegeleiding in een groep? Dat kan niet! 

We zijn toch allemaal verschillend?

Dat klopt, iedereen is verschillend, iedereen heeft andere vragen en iedereen heeft andere wensen. Juist daarom werk ik heel graag met kleine groepen (max. 10 personen) omdat iedereen anders is. Je kunt veel van elkaar leren en elkaar helpen. Daarnaast krijg je van een groep veel meer feedback zodat je echt verdieping krijgt in het traject. Je leert jezelf echt goed kennen. Ook komt er veel meer uit een brainstorm met een groep dan uit een individuele brainstorm. Tijdens het traject brainstormt de hele groep voor 1 persoon. Iedereen komt natuurlijk aan de beurt.

 

Opbouw van het traject:


Het traject bestaat uit 10 bijeenkomsten van 2,5 uur. De eerste bijeenkomst is een gratis oriëntatie waarbij ook ouders/verzorgers van harte welkom zijn.

  1. Oriëntatie bijeenkomst: Inhoud van het programma, kennismaking, het thema van deze avond is communicatie. Leo Hans is aanwezig met Maps Tell.
  2. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Reactief- vs. proactief gedrag. Handel jij vanuit jouw: IQ,EQ,FQ of SQ?
  3. De invloed van anderen / Intern gesprek / Brainstormtechnieken.      3a. Workshop voor ouders: hoe begeleid ik mijn kind tijdens het keuzeproces.
  4. Intern gesprek vervolg en jouw big five.
  5. Combinaties maken vanuit mijn kernwoorden. Welke mogelijkheden ontstaan er?
  6. Onderzoek: Wat is er allemaal mogelijk?
  7. Onderzoek: Trechteren / de techniek van het kiezen.
  8. Concepten maken.
  9. Kritisch kijken.
  10. Actie: Hoe zet ik de volgende stap? Het maken van de keuze.

Informatie over Studiekeuzeworkshop voor ouders

Locatie: 

De trainingen zijn in de gezellige trainingsruimte van Inspiratiemotor.  Ook geef ik deze studiebegeleiding graag op de school van de leerlingen. Wil jij deze begeleiding ook op jouw school? Stel een groep van 8-10 leerlingen samen en neem contact met mij op! Tip: overleg met jouw mentor of met de decaan van school.

Investering in jouw toekomst:

De kosten van het groepstraject bedragen: € 499,- p.p. incl. materialen, studiekeuzegids, training Maps Tell door Leo Hans en een adviesdocument. In 5 termijnen betalen is mogelijk. 
Heb je behoefte aan een individueel gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Dit is € 35,- per half uur.
De workshop voor ouders bedraagt € 27,50 maximaal 20 ouders per avond.

Heb jij belangstelling voor studiekeuzebegeleiding? Wil je weten wat voor jou het meest geschikt is?

Neem dan nu contact op!

In een vrijblijvend gesprek vertel ik je alles over de mogelijkheden studiekeuzebegeleiding bij Inspiratiemotor.Wacht niet te lang want voor 1 mei moet je aangemeld staan bij een HBO of WO.