Per ongeluk in een Tussenjaar

Voortijdig gestopt met jouw studie?

Tjonge, wat zul jij gebaald hebben!

Je bent voortijdig gestopt met jouw studie aan het HBO of WO. Daar baal je vast behoorlijk van. Als je een studie kiest dan heb je daar bepaalde verwachtingen van en is het niet leuk als deze verwachtingen niet kloppen met de werkelijkheid. Je bent niet de enige die voortijdig stopt. meer dan 40% van de studenten stopt voortijdig. Dat is enorm veel! Studenten noemen de volgende redenen voor het stoppen:

  • De inhoud van de lessen is anders dan ik had verwacht.
  • Je moet wel heel zelfstandig werken. Dat lukte me niet.
  • Het niveau is te hoog.
  • Het niveau is te laag.
  • De sfeer was niet fijn.
  • Het was financieel niet meer haalbaar.
  • Ik vind de beroepsmogelijkheden toch niet bij me passen.
  • Het reizen viel me tegen.
  • Het zelfstandig wonen viel me tegen.

Opnieuw een studiekeuze maken

Dit proces verloopt anders dan bij studenten die voor het eerst een studie kiezen. Als je al in het begin van het jaar bent gestopt met jouw opleiding zit je eigenlijk per ongeluk in een Tussenjaar. Omdat het niet de bedoeling was heb je het Tussenjaar niet kunnen plannen zoals studenten die er bewust voor kiezen.
Zie jouw onverwachte Tussenjaar niet als een probleem maar dal de mogelijkheid om nu goed en heel bewust een studie te kiezen!
Daarnaast hebben studenten waarbij de eerste studiekeuze niet goed is gegaan vaak angst om opnieuw een keuze te maken. Tijdens het traject besteden we veel aandacht aan wat er mis is gegaan in de vorige keuze. Dat is heel leerzaam. Daarna bouwen we weer vertrouwen op: Het lukt je in dit traject echt om de juiste keuze te maken!

Samen vinden we de studie die echt bij jou past!

Omdat dit een uniek proces is hebben we hiervoor ook een andere aanpak dan bij studenten die voor het eerst een studie kiezen. Wanneer studenten een verkeerde studie hebben gekozen stoppen ze vaak al na een aantal weken. Dit scheelt namelijk in de studiekosten. Als je op tijd stopt hoef je geen of maar een deel van het collegegeld te betalen. Soms komen studenten er pas later achter dat de gekozen studie niet bij ze past.
Ik maak altijd een programma op maat. Van te voren hebben we een vrijblijvende intake waarin ik een beeld krijg van de situatie en jouw persoonlijke wensen. Een aantal dagen na het gesprek ontvang je een plan met een offerte. 
In de eerste fase leer jij jezelf echt goed kennen en ontdek je wat er de vorige keer niet goed is gegaan. Pas als jij jezelf echt goed kent lukt het een studie te vinden die goed bij je past. Daarna inventariseren we de verschillende mogelijkheden. In de fase daarna verdiep jij je in de verschillende mogelijkheden en onderzoek jij de verschillen. Daarna leer je hoe een keuzeproces werkt.
Aan het eind van het traject weet jij welke studies het beste bij jou passen en is het niet moeilijk meer om de juiste keuze te maken.

Ben jij voortijdig gestopt met jouw studie?

Maak dan nu een afspraak met Xandra!

Ben jij gestopt met jouw studie aan HBO of WO omdat je de verkeerde keuze hebt gemaakt?
Wil je nu wel de juiste studie kiezen maar ben je bang om weer een foute keuze te maken?
Xandra kan jou helpen zodat de volgende studiekeuze wel een succes wordt!